Desember

Den tredje sesongen vår er på hell. I år har vi følt på at vi er blitt skikkelig testet ut om det er dette vi virkelig vil bruke tid og krefter på. Det har vært tidenes dårligste sommer med usannsynlige mengder nedbør og lave temperaturer. Åkeren har vært invadert av hønsegras og annet ugras, som stortrives under akkurat sånne forhold, og jeg har ikke tall på hvor mange timer som har gått med til ugressluking.

Grønnsakavlingen har vært skikkelig elendig, nesten ingenting i forhold til ifjor, som kanskje var en over snittet bra sesong værmessig.

Det som har vært bra er at blomstersesongen har gått over all forventning. Både produksjon og salg. Vi har testet ut at georginene trives godt i åkeren, det samme gjør havre, solsikker, jordskokk, og gulrot.

I høst plantet vi et felt med bringebær og rabarbra, det er noe vi vil ha mer av.

I drivhuset har vi hatt tomater helt til november, neste år prøver vi enda flere sorter.

Da jeg trodde sesongen var over i slutten av september, fortsatte blomstersalget langt ut i oktober. Og etter det tok kranseverksted over. I år har vi hatt over 100 fine folk på kranseverksted rundt omkring.

Nå når vi nærmer oss midten av desember har vi satt ned tempoet litt. Vi skulle gjerne solgt litt mer vinterpynt , men det får vi ta igjen neste år.